Bij DapperRijk zijn we op zoek naar een gastgezin voor het zorgen van een prachtig teefje welke in het najaar 2020  aan ons team wordt toegevoegd.  Als gastgezin krijg je van ons een hondje, je zorg je dagelijks voor deze top hond en hou je ons goed op de hoogte hoe het met haar gaat. Je zorgt er voor dat ze haar dagelijkse wandelingen krijgt. De kosten voor haar verzorgingen eventueel dierarts bezoek worden door ons vergoed.

Je leent haar in overleg aan ons uit voor hondenshows en of medische keuringen, zodat wij de juiste papieren kunnen halen waarmee wij dan stamboom jack russells kunnen fokken.  Woon je niet al te ver uit de Beemster en heb je interesse, neem dan even contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.

Op 29 februari waren wij aanwezig bij Dogshow Groningen! Daar haalde Diesel weer een mooie Excellent met een heel mooi keurrapport van keurmeester Dhr J. Walsh. Diesel is een beetje aan het puberen, dus het lopen ging niet heel goed! Volgende keer beter!

Dibbes en Diesel hebben het heel gezellig gehad samen. Op 14 februari gaan we naar de dierenarts voor een echo. Dan weten we of Dibbes pups gaat krijgen van Diesel! We wachten in spanning af!

December 2019. DapperRijk is clubfokker geworden van de NVJRT. De NVJRT is de oudste, eerste, grootste en officiële rasvereniging voor Jack Russell Terriërs in Nederland. Opgericht in 1998, officieel erkend sinds 2000. Clubfokkers houden zich met AL hun nesten en dekkingen aan het  Verenigingsfokreglement 

van de NVJRT en ondertekenen daar een convenant voor.

Diesel en Dibbes hebben in september en oktober een heerlijke vakantie gehad, een rondje Europa! Ze bezochten onder andere Oostenrijk, Kroatië, Montenegro, Italië en Frankrijk! Het zijn echte travel-camperdogs geworden! Overal waar ze kwamen hadden we veel bekijks! 

17 mei 2019. Diesel en Mila zijn naar de dierenarts geweest voor de EVCO ogen keuring en de patella keuring. Bij beide hondjes zijn de ogen en de patella's goed gekeurd. Ook deze goede uitslagen zijn weer een vereist voor door de Raad van beheer goedgekeurd stamboom nestje.

13 december 2018. Geboren op 29 augustus, op 13 december in onze DapperRijk familie gekomen; Diesel! Een prachtige reu uit het Hunter Hawk kennel uit Noorwegen. Uit dit kennel is onze Dapper destijds ook gekomen, vandaar dat we graag weer een hondje uit dit kennel wilden. Daar is de liefde voor Jack Russells begonnen! Diesel is een heerlijk ventje en heeft een prachtige stamboom. Lees hier alles over onze Diesel!

20 november 2018. In November 2018 is Martine gestart met de cursus " Fokken en houden van Honden", deze cursus wordt gegeven door KCWF in Alkmaar. In juni 2019 vindt het examen plaats.

Mei 2020- Hoera ! Mila heeft een helemaal goed gekeurd ECVO rapport! Wij zijn blij!

Hoera Dibbes is drachtig! In Maart krijgt Dibbes haar eerste pups ! Je kunt Dibbes en haar dracht volgen in het " Volg Dibbes blog" !

In 2020 zullen wij Dibbes laten dekken door Diesel. Wij kijken nu al erg uit naar dit prachtige nestje. 

11 november 2019. Afgelopen jaar heeft Martine de cursus Basis Cursus Fokken en Houden van Honden van de Raad van beheer gedaan. Ze volgde de cursus bij de KCWF, Kynologen Club West Friesland,  in Alkmaar. De cursus bevat onderwerpen als erfelijkheidsleer, voortplanting, gezondheid rond het nest, wetten en regels, gedragsleer en voeding en verzorging.In juni waren de eerste examens, in oktober rondde zij met één her-examen de cursus af en kreeg zij in november het officiële diploma.

10 juni 2019. Diesel en Dibbes deden vandaag mee aan de Pinkstershow in Venray.  De keurmeester was mevrouw Joke Bode.  Diesel,  behaalde een "Uitmuntend", en een 2e prijs in de jeugdklasse reuen. Een prachtig resultaat voor zijn eerste show! Dibbes mocht naar huis met een "Zeer Goed". Ook dat is weer prima! Nog een goede keuring met Diesel te gaan en de kwalificaties voor een eerste nestje tussen Diesel en Dibbes zijn compleet!

 6 april 2019 . Diesel en Dibbes en Mila deden vandaag mee aan de Dogshow Zwolle.  De keurmeester was mevrouw  Monica Blaha uit Oostenrijk. Diesel behaalde een "Veelbelovend" en werd beste pup en we mochten door naar de erering! Dibbes en Mila haalden beiden een "Zeer Goed".

20 november 2018. De kennelnaam DapperRijk is goed gekeurd door de Raad van Beheer en staat geregistreerd onder nummer 270267. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging  Jack Russel Terriër en fokken ook conform het Verenigingsfokreglement en de regels van de Raad van Beheer. 

15 november 2018. DapperRijk heeft een logo gekregen! Dapper in het middelpunt van de ondergaande zon die wij regelmatig vanuit onze achter tuin zien. Het Rijk van Dapper dus! Het logo is gemaakt door de vader van Martine, Piet Oortwijn. De foto is gemaakt in maart 2018, toen Dapper voor dekking bij kennel Blossum Jacks in België was.

Maart 2020 -Vanmorgen was het zover! Dibbes beviel van 6 prachtige pups! En wel 4 reutjes en 2 teefjes! Dibbes is moe, maar heel voldaan! 

Op 8 februari deden Diesel en Martine mee aan Dogshow Eindhoven. Diesel moest weer even wennen en was wat onrustig. In de tussenklasse werd hij eerste! In de volgende ronde moesten we tegen prachtige kampioenshondjes...  geen schande om daar van te verliezen! Lees meer over de uitslag en het keurrapport!

In januari 2020 start Martine met de vervolgcursus Voortgezette Kynologische kennis. De cursus wordt georganiseerd door de Kynologen Club West Friesland.

3 november. Diesel en Dibbes doen af en toe mee aan hondenshows. Afgelopen november deed Diesel mee aan de clubmatch van de NVJRT. 82 Jack Russell hondjes deden mee. Diesel werd eerste van alle reu hondjes in de jeugdklasse, en tweede van alle deelnemende reuen. RES-CAC ! Met meerdere van deze prijzen kun je Nederlands kampioen worden. Meer informatie en de showuitslagen vind je bij de honden pagina's van Diesel, Dibbes en Mila

8 juni 2019. Martine deed vandaag examen voor de "Basis Cursus Fokken en Houden van Honden", deze cursus wordt georganiseerd door de Raad van Beheer. De modules, Erfelijkheidsleer, Voortplanting, Gezondheid, Verzorging en voeding, Wetten en Regels, Gedragsleer werden behandeld. 

Binnenkort volgt de uitslag!

 3 maart 2019. Diesel en Dibbes deden vandaag mee aan de Dogshow Groningen.  De keurmeester was mevrouw Ellen Hontoin Koit. Diesel behaalde een "veelbelovend" en werd beste pup. Dibbes haalde een "uitmuntend" en werd derde in haar leeftijdsgroep. Mooie resultaten en geweldige hondjes natuurlijk! 

15 december 2018. Winner Show Amsterdam, Keurmeester mw A. van Bussel-Tersteeg.

Zeer Goed. 

Bekijk hier meer de hondenshow resultaten van Dibbes!

De allerlaatste nieuwtjes en mooie foto's vindt u op Facebook en Instagram. Volg ons daarom op Facebook of instagram! 

 

© DapperRijk.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
whatsapp-300x194.png